„ALPOKALJÁTÓL A TÁTRÁIG”

Már második alkalommal jártak névadójuk, Petőfi Sándor nyomdokain a ménfőcsanaki iskola diákjai a Felvidéken április első hetében. „Az Alpokaljától a Tátráig” címet viselő kirándulás a Határtalanul  pályázat keretén belül valósult meg. Több magyar történelmi, irodalmi emlékhelyen idézték fel a Felvidéki Magyarország eseményeit. Így Rimaszombaton és Sajógömörön Petőfi útiélményeit, jártak Jókai és Mikszáth szülőházánál  Komáromban és Mikszáthfalván, Balassi gyermekkorának helyszínén Kékkőn, Thököly Imre síremlékénél Késmárkon. Lőcsén felidézték a lőcsei fehér asszony  életének tragikus győri befejezését. Földrajzi kuriózumokkal is találkoztak, hiszen a Gombaszögi-cseppkőbarlang az UNESCO világörökség része. Nagy élmény volt a Magas-Tátrában tett kirándulás, ahol remek hócsatát vívtak a petőfisek. Emlékezetes marad számunkra a sajógömöri magyar nyelvű iskolába történt látogatás, ahol kölcsönösen bemutatkozott egymásnak a két iskola. Könyv- és édességcsomaggal lepték meg a helyi gyerekeket a ménfőcsanakiak.

Gömör és Kishont vármegyén kívül Szepes vármegye nevezetességei is sok látnivalót tartogattak a diákok számára, hiszen a Szepesi vár Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű vára. A képen a háttérben ez a vár látható.

A 40 diák, és az őket kísérő 5 pedagógus 4 csodálatos napot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott pályázati forrásból valósíthatta meg.

Szilbekné Cseh Györgyi
Intézményvezető

Mackót a mentőautóba!

Intézményünk csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy minden mentőautóban legyen plüss mackó. Sok mackó gyűlt össze tanulóink jóvoltából. Ezzel a gesztussal is szeretnénk kifejezni a beteg gyerekek iránti együttérzésünket, szeretetünket. Az adományt iskolánk képviseletében Kosztyán Emese és Nagy Máté hetedik osztályos tanulók adták át a gyűjtőhelyen.

Köszönjük mindenkinek a felajánlást!

Petőfis diákok

Játékok a folyosóra

Az óraközi szünetek kellemesebbé tétele érdekében már tavaly társasjátékokat helyeztek ki a folyosóra. Nagy örömünkre mindenki boldogan fogadta a kezdeményezést. Egyre többen töltjük a szünetet a játékasztalok mellett. Köszönjük az iskola vezetőségének, hogy a kezdeményezés mellé állt, és idén Mikulásra új játékokkal lepett meg bennünket. DÖK

Köszönettel: Dávid Marcell Diákönkormányzati elnök

Szívügyünk a kert

Szívügyük a kert 2015. szeptember 18-án az I. Országos Iskolakert Hálózati Találkozón az idén alapított országos szintű Elismerő oklevelet elsőként vehette át Ménfőcsanaki Petőfi-iskola küldöttsége Budapesten. Az oklevelek mellett a Rédei Kertmag Zrt. támogatásából jelentős kerti eszközfejlesztést kaptunk a találkozó résztvevőinek vastapsa mellett. Román István államtitkár-helyettes elismerő szavakkal gratulált a nagyszerű kertészkedő csapatnak: Koller Balázs, Pados Adrián és Tar Krisztián Attila tanulónak, valamint Szilbekné Cseh Györgyi intézményvezetőnek és Bősze Levente patronáló tanárnak. Várjuk a vállalkozó, kertészkedni vágyó diákokat, akik az elballagó nyolcadikosoktól átveszik a stafétabotot! Az öröm és a siker mindenkié!

Köszönettel: Szilbekné Cseh Györgyi intézményvezető

Családi nap 2016. 05. 07.

Az idén 4. alkalommal rendeztük meg közösen a szülőkkel, családokkal ezt a közkedvelt programunkat. Köszönjük a részvételt, együttműködést és mindennemű támogatást. Az öröm és a siker mindenkié!

Köszönettel: Szilbekné Cseh Györgyi intézményvezető

Játékok a napköziseknek

Az alsós adventi vásár bevételéből vásárolt játékok átadására február 29-én került sor mindkét iskolaépületben. Amilyen nagy örömmel és igyekezettel készítették decemberben a diákok, nevelők és szülők együttesen a kézműves termékeket játszóház keretében, olyan nagy volt az öröm a vásár bevételéből származó sok-sok játék, sport-és barkácseszköz láttán. A társasjátékok, sakk, lexikonok nagyban hozzájárulnak a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Alsós jégnap

Pénteken jégnapot tartottak az alsósok. Voltak, akik biztonságosan szelték a jeget, de ahogy a képek is mutatják előfordult esés is. Mindenki kellemesen elfáradt. Jó hangulatú délelőttöt töltöttünk a jégpályán.

Diákolimpia Játékos Sportverseny

2016. február 5-én 18 alsó tagozatos tanuló vett részt a Diákolimpia Játékos Sportverseny Országos Elődöntőjén, Törökbálinton. Nagy kihívást jelentett a 20 játék megtanulása, begyakorlása. A gyerekek nagy szorgalommal és kitartással csinálták végig a felkészülést.  Az elődöntőben 10 játékot kellett a versenyző csapatoknak teljesítenie. A 11 órától 14 óráig tartó verseny próbára tette a játékosok erejét, gyorsaságát, de a Petőfisek kitartottak. Szép volt lányok, fiúk!! Videó: Youtube csatorna

Alsós farsang 2016.01.15.

1. évfolyam képei.

Itt a farsang, karnevál…

Iskolánkban január nyolcadikával kezdődtek az iskolai “vigadalmak”. Először a 2. évfolyam diákjai tartottak jelmezes felvonulást Köszönjük a szülői segítséget, támogatást. Az elkövetkező hetek hétvégéjén a további évfolyamok tartják farsangi mulatozásukat a Bezerédj-kastélyban. Honlapunkon figyelemmel kísérhetik a színes képriportot.

Adventi vásár az alsó tagozaton. 2015. december 4.

Ezúton is köszönjük mindazoknak a szülőknek, pedagógusoknak, és gyerekeknek, akik hozzájárultak az adventi vásárunk sikeréhez.

Nálunk járt az ETO Mikulás

Az ETO labdarúgói kíséretében járt nálunk a Mikulás.

Nálunk járt a Mikulás

A Mikulás járt az alsó tagozatosoknál. Felsős diákönkormányzat segítette az ajándékozást.

Adventi készülődés a 3. c-ben

November 25-én délután tartottuk az adventi barkácsolást, amelyre a szülőket is nagy szeretettel vártuk. Volt süti, üdítő, karácsonyi zene. Nagyon sok szép dísz készült, amelyeket az adventi vásáron fogunk árulni december 4-én.

Harmadikosok a Füles bástyában

November 18-án és 25-én a Füles bástyába látogattak a 3. évfolyamos tanulók. Sok élménnyel gazdagodtak, különleges, egzotikus állatokkal is megismerkedhettek. Megsimogathatták a szakállas agámát és a vállalkozó kedvűek az argentin csótányt. A lányok kedvence a halmanikűr volt, de megnézhették a pápaszemes kajmánok és a pirayák etetését is. A gyerekek első számú kedvence, Maximus a csuklyás majom volt.

“Fény Éve” projekthét 2015

A FÉNY ÉVE projekthét képei

Kóstoló 2015/2016. tanév

Zöldség kóstolás 2015.10.21

Környezetvédelmi túrán jártunk!

Tamás bácsi szervezésében szeptember 24-én Gyirmóton jártunk egy környezetvédelmi túrán.  A létszámellenőrzés után biciklikkel indultunk el. A helyi művelődési központ előtt már gyülekeztek a csapatok. Mi a Ménfőcsanaki Mókusok csapatnevet adtuk magunkat és ezt a csapatverset költöttük hozzá:

Ménfői Mókusok ugrálunk a fákon Élvezzük az életet mint a Petőfis diákok Védjük a Földet és a hazai tájat Hajrá, hajrá ménfői diákok! Gyalog indultunk el a tanösvényen. Út közben nagyon érdekes feladatokat kellett megoldanunk.  Az eredményhirdetéskor a kilencedik helyre rangsoroltak minket, mindenki kapott egy kis ajándékot! Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon! Farkas Dorka, Gricz Kinga 5.c osztályos tanulók

Győri gyermektábor 2015.

Győri gyermektábor 2015

Bajnokok Ligája Futsal mérkőzésen jártunk!

Óriási élményben volt része 12 diákunknak, akik egy volt Petőfis diák – Bolla Martin – szervezésében a Rába ETO – Nacional Zagreb Bajnokok Ligája Futsal mérkőzés előtt voltak a játékosok felvezetői. A mérkőzés előtt mindenki egységes felszerelést kapott, amit a gyerekek ajándékba kaptak. Az izgalmas mérkőzésen 5:4 re nyertek a győriek, később kivívták a továbbjutást is a következő körbe. A Bozsik – programban részt vevő focistáink büszkén viselték a következő edzésen a zöld-fehér mezeket, miközben az élményeikről meséltek a többieknek. Nagy Tamás, testnevelő