Képgaléria

Mackót a mentőautókba!

 

Intézményünk csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy minden mentőautóban legyen plüss mackó. Sok mackó gyűlt össze tanulóink jóvoltából. Ezzel a gesztussal is szeretnénk kifejezni a beteg gyerekek iránti együttérzésünket, szeretetünket. Az adományt iskolánk képviseletében Kosztyán Emese és Nagy Máté hetedik osztályos tanulók adták át a gyűjtőhelyen.

Köszönjük mindenkinek a felajánlást!

Petőfis diákok

Játékok a folyosóra

 

Az óraközi szünetek kellemesebbé tétele érdekében már tavaly társasjátékokat helyeztek ki a folyosóra. Nagy örömünkre mindenki boldogan fogadta a kezdeményezést. Egyre többen töltjük a szünetet a játékasztalok mellett. Köszönjük az iskola vezetőségének, hogy a kezdeményezés mellé állt, és idén Mikulásra új játékokkal lepett meg bennünket.

 DÖK

Köszönettel:
Dávid Marcell
Diákönkormányzati elnök

Adventi vásár és bolhapiac

Az idén hetedik alkalommal rendeztük meg nagy sikerű, hagyományos adventi vásárunkat, bolhapiacunkat. A helyszíne rendhagyó volt, hiszen a tornateremben került megrendezésre. Itt kényelmesebben, szellősebben elfért a sok árusító kisgyerek és vásárló. Remek volt a hangulat, jó üzletek köttettek, mindenki jól érezte magát. Jövőre ismételten megrendezzük.

 Köszönjük a fotókat Máj Fanni 5.b osztályos tanuló nagypapájának!

 

 

Köszönettel:
A szervező hetedik évfolyamos diákok

Szívügyünk a kert

  Szívügyük a kert 2015. szeptember 18-án az I. Országos Iskolakert Hálózati Találkozón az idén alapított országos szintű Elismerő oklevelet elsőként vehette át Ménfőcsanaki Petőfi-iskola küldöttsége Budapesten. Az oklevelek mellett a Rédei Kertmag Zrt. támogatásából jelentős kerti eszközfejlesztést kaptunk a találkozó résztvevőinek vastapsa mellett. Román István államtitkár-helyettes elismerő szavakkal gratulált a nagyszerű kertészkedő csapatnak: Koller Balázs, Pados Adrián és Tar Krisztián Attila tanulónak, valamint Szilbekné Cseh Györgyi intézményvezetőnek és Bősze Levente patronáló tanárnak. Várjuk a vállalkozó, kertészkedni vágyó diákokat, akik az elballagó nyolcadikosoktól átveszik a stafétabotot!

Az öröm és a siker mindenkié!

Köszönettel:
Szilbekné Cseh Györgyi
intézményvezető

Családi nap 2016. 05. 07.

Az idén 4. alkalommal rendeztük meg közösen a szülőkkel, családokkal ezt a közkedvelt programunkat. Köszönjük a részvételt, együttműködést és mindennemű támogatást.

Az öröm és a siker mindenkié!

Köszönettel:
Szilbekné Cseh Györgyi
intézményvezető


Játékok a napköziseknek

Az alsós adventi vásár bevételéből vásárolt játékok átadására február 29-én került sor mindkét iskolaépületben. Amilyen nagy örömmel és igyekezettel készítették decemberben a diákok, nevelők és szülők együttesen a kézműves termékeket játszóház keretében, olyan nagy volt az öröm a vásár bevételéből származó sok-sok játék, sport-és barkácseszköz láttán. A társasjátékok, sakk, lexikonok nagyban hozzájárulnak a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

Játékok a napköziseknek

Alsós jégnap

Pénteken jégnapot tartottak az alsósok. Voltak, akik biztonságosan szelték a jeget, de ahogy a képek is mutatják előfordult esés is. Mindenki kellemesen elfáradt. Jó hangulatú délelőttöt töltöttünk a jégpályán.

Alsós jégnap

Diákolimpia Játékos Sportverseny

2016. február 5-én 18 alsó tagozatos tanuló vett részt a Diákolimpia Játékos Sportverseny Országos Elődöntőjén, Törökbálinton. Nagy kihívást jelentett a 20 játék megtanulása, begyakorlása. A gyerekek nagy szorgalommal és kitartással csinálták végig a felkészülést.  Az elődöntőben 10 játékot kellett a versenyző csapatoknak teljesítenie. A 11 órától 14 óráig tartó verseny próbára tette a játékosok erejét, gyorsaságát, de a Petőfisek kitartottak. Szép volt lányok, fiúk!!
Videó: Youtube csatorna

Diákolimpia Játékos Sportverseny

Alsós farsang 2016.01.15.

1. évfolyam képei.

Alsós farsang 2016.01.15

Itt a farsang, karnevál…

Iskolánkban január nyolcadikával kezdődtek az iskolai "vigadalmak". Először a 2. évfolyam diákjai tartottak jelmezes felvonulást Köszönjük a szülői segítséget, támogatást. Az elkövetkező hetek hétvégéjén a további évfolyamok tartják farsangi mulatozásukat a Bezerédj-kastélyban. Honlapunkon figyelemmel kísérhetik a színes képriportot.

Itt a farsang, karnevál…

Adventi vásár az alsó tagozaton. 2015. december 4.

Ezúton is köszönjük mindazoknak a szülőknek, pedagógusoknak, és gyerekeknek, akik hozzájárultak az adventi vásárunk sikeréhez.

Adventi vásár az alsó tagozaton. -2015. december 4.

Nálunk járt az ETO Mikulás

Az ETO labdarúgói kíséretében járt nálunk a Mikulás.

Nálunk járt az ETO Mikulás.

Nálunk járt a Mikulás

A Mikulás járt az alsó tagozatosoknál. Felsős diákönkormányzat segítette az ajándékozást.

Nálunk járt a Mikulás

Harmadikosok a Füles bástyában

A hagyományos adventi vásárra készülve játszóházat tartottunk az alsós kisgyerekeknek. Nagyon sok, szebbnél szebb karácsonyi meglepetés készült.
Köszönjük a szülők, nagyszülők, testvérek segítségét!

Adventi készülődés az alsó tagozaton

Adventi készülődés a 3. c-ben

November 25-én délután tartottuk az adventi barkácsolást, amelyre a szülőket is nagy szeretettel vártuk. Volt süti, üdítő, karácsonyi zene. Nagyon sok szép dísz készült, amelyeket az adventi vásáron fogunk árulni december 4-én.

Adventi készülődés a 3. c-ben

Harmadikosok a Füles bástyában

November 18-án és 25-én a Füles bástyába látogattak a 3. évfolyamos tanulók. Sok élménnyel gazdagodtak, különleges, egzotikus állatokkal is megismerkedhettek. Megsimogathatták a szakállas agámát és a vállalkozó kedvűek az argentin csótányt. A lányok kedvence a halmanikűr volt, de megnézhették a pápaszemes kajmánok és a pirayák etetését is. A gyerekek első számú kedvence, Maximus a csuklyás majom volt.

Harmadikosok a Füles bástyában

"Fény Éve" projekthét 2015


A FÉNY ÉVE projekthét képei

"Fény Éve" projekthét 2015

Kóstoló 2015/2016. tanév


Zöldség kóstolás 2015.10.21

Kóstoló 2015/2016. tanév

Környezetvédelmi túrán jártunk!

Tamás bácsi szervezésében szeptember 24-én Gyirmóton jártunk egy környezetvédelmi túrán.  A létszámellenőrzés után biciklikkel indultunk el. A helyi művelődési központ előtt már gyülekeztek a csapatok. Mi a Ménfőcsanaki Mókusok csapatnevet adtuk magunkat és ezt a csapatverset költöttük hozzá:

Ménfői Mókusok ugrálunk a fákon
Élvezzük az életet mint a Petőfis diákok
Védjük a Földet és a hazai tájat
Hajrá, hajrá ménfői diákok!

Gyalog indultunk el a tanösvényen. Út közben nagyon érdekes feladatokat kellett megoldanunk.  Az eredményhirdetéskor a kilencedik helyre rangsoroltak minket, mindenki kapott egy kis ajándékot!
Nagyon jól éreztük magunkat ezen a napon!

Farkas Dorka, Gricz Kinga 5.c osztályos tanulók

Környezetvédelmi túrán jártunk!

Győri gyermektábor 2015.

Győri gyermektábor 2015

Győri gyermektábor 2015.

Bajnokok Ligája Futsal mérkőzésen jártunk!

Óriási élményben volt része 12 diákunknak, akik egy volt Petőfis diák – Bolla Martin – szervezésében a Rába ETO - Nacional Zagreb Bajnokok Ligája Futsal mérkőzés előtt voltak a játékosok felvezetői. A mérkőzés előtt mindenki egységes felszerelést kapott, amit a gyerekek ajándékba kaptak. Az izgalmas mérkőzésen 5:4 re nyertek a győriek, később kivívták a továbbjutást is a következő körbe. A Bozsik – programban részt vevő focistáink büszkén viselték a következő edzésen a zöld-fehér mezeket, miközben az élményeikről meséltek a többieknek.
Nagy Tamás, testnevelő

Bajnokok Ligája Futsal mérkőzésen jártunk!

2. d bográcsozás

2016. június 11-én a 2.d osztály a szülők meghívására egy hangulatos bográcsozáson vett részt. Érdekes játékokkal és finom falatokkal búcsúztattuk a tanévet. Köszönet a szülői szervezésnek.